HÍREK 2016-ból

A minőségfejlesztés jegyében cégünk 2016. szeptemberében üzembe helyezte új PLC vezérelt galvanizáló sorát,
melynek eredményeként sokkal egyenletesebb rézréteg alakítható ki a furatokban, ez az ún. lyukgalván, illetve az ábra felületén.

Ezen kívül 2016. február végén elkészült új savas marató műhelyünk, valamint FSL savas marató sorunk installálása.
Erre a különböző flexibilis áramkörök, fóliatasztatúrák készítése miatt volt szükségünk.

A termékpalettánk bővült, nagyobb sorozatokban készítünk teflon alapú nyomtatott áramköröket, akár 1000 mm hosszúságban.


Újdonságok

Alumínium hordozós nyomtatott áramkörök

Az alumínium hordozós nyomtatott áramkör (Thermal Clad, Insulated Metal Substrate (IMS®)) felhasználási területei általánosságban olyan területek, ahol a működés során a komponensekben nagy mennyiségű hő termelődik:

  • Teljesítmény átalakítók
  • Power Led alkalmazások
  • Solid State relés alkalmazások
  • Motor vezérlők

Thermal Clad® főbb előnyei:

A Thermal Clad alapanyag jelentősen csökkenti a termikus ellenállást a hőelvezető képesség javításával. Egy olyan költségkímélő megoldás, ami lehetővé teszi a passzív hőelvezető komponensek elhagyását, ezzel lehetővé téve az egyszerűbb, átláthatóbb kialakítású áramkörök tervezését. További előnye az így kialakított áramköröknek az élettartam növekedése, mely az alacsonyabb működési hőmérsékletnek köszönhető.


Tervezési szempontok (1 oldalas kialakítás):

Alaplemez: 1.6 mm/35 mm, 2.0 mm/35 mm réz rétegvastagság
Rajzolat finomság (t/t, t/g): 5 mil (35 mm réz rétegvastagság)
Általában fehér színű fotoszolder (forrasztásgátló lakk) bevonat
Forrasztható bevonatok: HAL, ólommentes HAL, arany (ENIG), Ezüst (immerziós)
Kontúr kialakítás (± 0.2mm): CNC vezérelt kontúr kialakítás, lemezollóval történő kontúr kialakítás
Furat kialakítás: min. átmérő 1.0mm


Horizontális kémiai ezüstöző sor

Az elmúlt években megvalósított technológiai beruházásainknak köszönhetően jelentős mértékben erősítettük piaci pozíciónkat. Számos olyan, új technológiát vezettünk be, mellyel egyedülálló megoldásokat kínálunk partnereinknek. 

Fejlesztéseink irányát két elfogadott Európai Uniós irányelv határozta meg: az elektronikus hulladékokkal foglalkozó ún. WEEE (2002/95/EC) és az AUTER jövőjét is nagyban meghatározó ún. RoHS (2002/96/EC) direktíva, amely 2006. július elsejétől megtiltja több nehézfém (ólom, higany, kadmium stb.) használatát. 

A nyomtatott áramkör gyártás során az ólom számtalan műveletben fordul elő. Ennek kiváltásához jelent újabb alternatívát legújabb berendezésünk: a horizontális kémiai ezüstöző sor. 

A megvásárolt kémiai ezüstöző sor, kategóriájában a lehető legkorszerűbb berendezés, amelyben a többlépcsős kaszkád vízkezelés, a több ponton beszerelt érzékelők és PLC szabályzás biztosítja az energiatakarékos felhasználást és a környezet védelmét. 

Az új kémiai ezüstöző sor nem egy egyedi ún. célberendezés, hanem egy modulokból álló gyártósor. A modulrendszerű felépítés, az alkalmazott technológia és a segédberendezések (motorok, szivattyúk) mind a világpiacon olyan jól ismert gyártóktól származnak, amelyek neve minőségi garanciát jelent.