Széchenyi 2020

Elérhetőség

AUTER Elektronikai Kft.

1163 Budapest, Cziráky u. 26-32

+36 (1) 403 7365

info@auter.hu

Hétfő-Péntek: 8:00 - 17:00 Szombat, Vasárnap: zárva

Az AUTER Elektronikai Kft múltjának áttekintése

A társaság 1989. március 1-én alakult, a már felszámolt Elektronikus Mérőkészülékek Gyára (EMG) telephelyén, Budapest XVI. kerületében a Cziráky u. 26-32. sz. alatt. Alapítói az EMG 70%-kal és három belföldi magánszemély. A Kft. kezdetben kizárólag nyomtatott áramkörök (továbbiakban nyák) és fóliatasztatúrák tervezésével és fejlesztésével foglalkozott. Innen a név is ® AUtomatikus TERvezés. Egy évvel később csatlakozott a társasághoz egy angol magánszemély, annak reményében, hogy a nyugatra irányuló export tevékenységet is növelhetik. A tulajdonosi szerkezetben újabb változás 1997-ben történt, amikor befejeződött az EMG felszámolása és a tulajdonosi részt a magánszemélyek kivásárolták. Ekkor került saját tulajdonba az 1600 m2 alapterületű gyártóterület. 

A folyamatos fejlődés 1989. évtől napjainkig jól érzékelhető és kronológikusan áttekinthető:

A társaság megalakulása

A társaságunk megalakul. A működés bérelt irodahelységekben történik az EMG (Elektronikus Mérőkészülékek Gyára) iparterületen. Fő tevékenységi körünk a nyomtatott áramkörök és tasztatúrák tervezése, fejlesztése, amely néhány alkalmazottal és az akkori technikai színvonalnak megfelelő háttérrel teljesíthető.

Export tevékenység kezdete

Külföldi magánszemély is tulajdonos lesz. Kisebb nyitás figyelhető meg a külföldi piac irányában. 

A gyártás saját gépekkel és alkalmazottakkal elindul

Mivel látható, hogy a termék és szolgáltatás struktúrát szélesíteni kell, megtörténik a gyártóberendezések apportja a cégbe, az EMG részéről. Az EMG-től sikerült átvenni a szakmában járatos alkalmazottakat és így megindulhatott a nyomtatott áramkörök és tasztatúrák gyártása is. A piaci helyzet javult, a megrendelések száma nőtt. 

ISO9001 minőségirányítási rendszer, tanúsítás

­Az EMG időközben elkezdett felszámolása befejeződött, tulajdonosi státusza a társaságban megszűnt, és a magánszemélyek tulajdonába kerültek a már beapportált gépek, gyártási terület. Megszerezzük az ISO 9001 minősítést, az iparágban az elsők között.

Építkezés, bővítés

­Az innovációs folyamat kezdeteként cégünk felszámolta bérelt területeit és a saját tulajdonban lévő kb. 1600 m2 gyártási területen kialakítottunk egy funkcionálisan megfelelő irodahelységet. Itt helyeztük el az adminisztratív hátteret (menedzsment, vevőszolgálat, könyvelés), valamint a gyártás-előkészítő, tervezési osztályt.

Tulajdonosi kör és vezető tisztségek változása

Az alapítói szerkezet ismét változott. Az eddig ügyvezető igazgatóként alkalmazott és a külföldi piacért felelős belföldi tag tulajdonrészét kivásárolták a többiek. A szervezeti felépítés is átalakult. Az idáig a kereskedelmi igazgatói pozíciót ellátó tulajdonos lett az ügyvezető igazgató, a másik belföldi alapító pedig műszaki igazgatóként kezdett el személyesen közreműködni a társaságunk életében.

  • A gyártási terület tervszerű felújítása, a további innovációt lehetővé tevő átalakítása
  • A gyártóberendezéseink folyamatos karbantartásának biztosítása, beruházási intézkedések a korszerűbb technika érdekében
  • Informatikai háttér és hálózati rendszerünk kialakítása, korszerűsítése.

A stabilitás éve, külkereskedelmi tevékenység erősítése a piacon

A stabilitás éve. Cél a társaságunk gazdasági helyzetének megerősítése. A külföldi kapcsolataink elmélyítése érdekében a menedzsment tagjaként külkereskedelmi igazgatót alkalmazunk, melynek eredménye árbevétel-alakulásban is kitűnik. Az informatikai háttér modernizálása során, belső fejlesztés eredményeképpen létrehozzuk az AuterInfo rendszert, amely a mai napig szolgálja a gyártás-előkészítés, a vevőszolgálat, az információs terület munkáját. Általa a gyártás ütemezhető, az árbevétel, a raktárkészlet, a munkaállomány elemezhető, tervezhető és alakítható, a dokumentációkezelés rugalmasabb, hatékonyabb.

Gépberuházás, UL minősítés megszerzése

­A beruházási tervek csúcspontja. Több új és felújított gépet importáltunk, amik feltétlen szükségesek a minőségi termékek előállításához. Megszerezzük a UL minősítést is, ami a külföldi partnerek elvárásainak kielégítéséhez feltétlenül szükséges.  Azonosító számunk: E229809 ZPMV2 (WIRING BOARDS)

 

A marketing éve, EIPC tagságunk kezdete

A marketing éve, a vállalkozás kiemelten foglalkozunk a marketing tevékenységgel. További, a minőség szempontjából fontos beruházások történtek, gépvásárlás, illetve üzemhelyiségek felújítása. A vállalkozásunk, mint egyetlen magyar cég tagja lesz az EIPC nevű szervezetnek, amely a nyomtatott áramkörökkel foglalkozó vállalatok európai szervezete és melynek tagjai cégünk jelenlegi beszállítói, valamint nemzetközi versenytársai. 

EIPC tagjai

Legújabb kihívás, az ólommentes technológia

Az ólommentes technológiára történő berendezkedés, kémiai ezüstöző sor installálása, a megváltozott vevői igények kielégítése céljából. A megvásárolt berendezés a legkorszerűbb ebben a kategóriában, ezzel a sorral a flexibilis nyomtatott áramkörök kémiai ezüstözése is megvalósítható. A többlépcsős kaszkád vízkezelés, a több ponton beszerelt érzékelői és PLC szabályozása biztosítja az energiatakarékos felhasználást és a környezet védelmét. 

Az ólommentes technológia megvalósítása, további beruházásaink

További ólommentes technológia bevezetése, ólommentes tüzión szelektív bevonat biztosítása, mely a legszélesebb körben használt bevonatnak bizonyult.

További gyártóberendezések installálása

Több új gyártóberendezés üzembe helyezése: kontúrmarógép, ritzelőgép, black hole technológia bevezetése, mellyel nagy mértékű vízfogyasztás megtakarítást értünk el. 

A többrétegű nyomtatott áramkör gyártási terület fejlesztése

Többrétegű áramkör gyártás fejlesztése, technológia korszerűsítése, gyártáshoz szükséges szerszámok modernizálása, majd 2017-ben új HML vákuum présgép installálása, műhely korszerűsítése. Kémiai aranyozó sor korszerűsítése, lézer plotter vásárlása, LENZ fúrógép vásárlása, installálása.

Új galvánsor megépítése, beüzemelése, kisebb furatátmérő galvanizálása

Új PLC vezérelt galvánsor felépítése, újabb gépvásárlások megvalósítása: Ritzelőgép, Elektromos repülőtűs tesztelőgép, FSL savas maratósor.

Savas marató műhely és savas marató berendezés installálása, flexibilis nyomtatott áramkörök maratás

Cégünk Németországból megvásárolja és beüzemeli FSL savas maratósorát, melyen flexibilis nyomtatott áramkörök savas maratását végzi nagy tömegben, valamint kémiai ezüstöző sorunkat is korszerűsítjük, kémiai ezüst bevonatunkat tökéletesítjük.

Kémiai aranyozás technológia fejlesztés

Elkezdődik az új kémiai aranyozó sorunk installálása, mellyel a kapacitás 100%-os növekedése valósulhat meg. 

30 éve a piacon

Továbbra is a minőségfejlesztés, a kapacitás növelés, vevőink megelégedettségének növelése szerepelnek céljaink között.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy 30 éve jelen vagyunk a nyomtatott áramkör gyártók között a piacon. Ennek örömére beruházásokba fogtunk, melyeket sikeres pályázatoknak köszönhetünk.