Nyomtatott áramkörök (NYÁK) tervezése és gyártása

Prémium minőségű nyomtatott áramkörök (NYÁK), valamint egyedi előlapfóliák tervezésében és rövid határidős gyártásában segítünk önnek.

Milyen nyomtatott áramkörre (NYÁK) van szüksége?

Szakértő csapatunk segít megtervezni, legyártani és tesztelni a munkájához szükséges egyedi nyomtatott áramköröket (NYÁK). Akár egy-, két- vagy többrétegű, merev, flexibilis vagy merev-flexibilis nyákra van szüksége, mi azt akár 24-48 órán belül kiemelt minőségben át tudjuk adni önnek.

Gyors és megbízható partner a NYÁK gyártásban

Gyors kapcsolatfelvétel

Árajánlat kérésére 1-3 órán belül válaszolunk

Gyorsan dolgozunk

Nyomtatott áramkörét és előlap fóliáit akár 24-48 órán belül elkészítjük

30+ éve a piacon

1989 óta a piac meghatározó szereplői vagyunk

69687892_2948398101843199_8144985042515394560_n
Rigid_flex

I. Nyomtatott áramkörök (NYÁK)

Legfőbb tevékenységünk a nyomtatott áramkörök (NYÁK) tervezése, gyártása és tesztelése. Ügyfeleink számára tehát a gyártás előkészítésétől, a tesztelésen át az átadásig mindvégig kiemelt szakmai segítséget nyújtunk.

Gyártás előkészítéstől az átadásig

A gyártáselőkészítést minden esetben fiatal, tapasztalt szakembereink végzik el, korszerű, CAM350 gyártáselőkészítő rendszer segítségével. Az előkészítéshez a bemenő adatokat az ún. Gerber 274D vagy 274X formátumokban kérjük öntől. Ezen felül szükség lesz még NC fúrófájlra (Excellon, S&M stb.) is. Ezen adatok minden ma ismert nyomtatott áramkör (NYÁK) tervező rendszernek a kimenő adatai, így ön is könnyedén elő tudja őket készíteni.

A megfelelő információk a nyomtatott áramkör leírásáról például DXF, DWG formátumban is érkezhetnek abban az esetben, ha az ön által használt NYÁK tervező rendszerben nem lehet minden szükséges utasítást egyértelműen és pontosan megadni.

Onnantól, hogy minden fontos információt megkaptunk öntől a tervezett nyomtatott áramkörrel (NYÁK) kapcsolatban, egészen a termék átadásáig az AuterInfo gyártásirányító rendszerünk felügyeli a teljes gyártási, ellenőrzési és tesztelési folyamatokat. Az AuterInfo rendszer segítségével a különféle dokumentációk kezelése rugalmasabb, könnyebb és hatékonyabb lehet.

Milyen tervek, információk megadására lesz szükség:

Gerber file

(pl. 274D, 274X)

NC fúrófájl

(pl. Excellon, S&M)

Alapanyagra és bevonatra vonatkozó információ

(rézvastagság, alapanyag, bevonat)

II. Többrétegű nyomtatott áramkörök

Minőségi nyomtatott áramkörök (NYÁK) esetében lehetősége van 4, 6 és 8 rétegű verziót is választani. Fontos, hogy ilyen többrétegű nyomtatott áramkörök (NYÁK) esetében rétegenkénti Gerber file-ok (RS274-X formátum) és speciális fúró file-ok (Excellon, Sieb & Meyer 1000 és 3000 formátomok) előkészítésére van szükség. Mindemellett kérjük, adja meg a rétegfelépítést (stack-up) is, amely tartalmazza a rétegsorrendet, a felhasznált anyagok típusát és vastagságát, valamint a kész nyomtatott áramkör (NYÁK) vastagságát is. Fontos, hogy a kész termék vastagsága függ a préselési paraméterektől, a belső rézrétegek kitöltési tényezőitől, a rézrétegek vastagságától, a Prepregek típusától és gyantatartalmától is.  Az elmúlt 30+ év tapasztalata, hogy a készvastagságot 100% pontosságig szinte lehetetlen előre meghatározni, így bevett szokás, hogy +/- 10%-os tűréssel adjuk meg a gyártott többrétegű nyomtatott áramkörök (többrétegű NYÁK) készvastagságát.

Ha szeretne segítséget kérni a többrétegű NYÁK lapjainak tervezéséhez, kérjük forduljon hozzánk bizalommal! Szakértő kollégáink szívesen segítenek önnek a tervezéstől, a gyártás előkészítésén és a gyártáson át, egészen az ellenőrzéssel teszteléssel bezárólag a teljes folyamat menedzselésében.

Nyomtatott áramkörök 1

Milyen tervek, információk megadására lesz szükség:

Gerber file

(pl. RS274-X)

NC fúrófájl

(pl. Excellon, S&M 1000 és 3000)

Rétegfelépítést jelző információk

(sorrend, felhasznált anyag, vastagság)

Nyomtatott áramkörök

III. Flexibilis nyomtatott áramkörök

Prémium minőségű nyomtatott áramköröket (NYÁK) nem csak merev, hanem flexibilis alapra is el tudjuk készíteni akár egy, két vagy többrétegű áramkörről legyen is szó. A technológia lényege, hogy egy vékony, hajlékony alapra visszük fel a nyomtatott áramkörök részelemeit, így kapunk egy igazán flexibilis, de profi és megbízható NYÁK lapot.

Flexibilis nyomtatott áramköreinknek két nagyobb csoportját különböztetjük meg: a rézfóliával bevont flexibilis nyomtatott áramköröket, valamint a szintén PET alapon, ugyanakkor vezető pasztával készített nyomtatott áramköröket.

Rézfóliával bevont flexibilis nyomtatott áramkör (flexibilis NYÁK)

A rézfóliával bevont flexibilis NYÁK-ok esetében a gyártási technológia igen hasonló, mint a hagyományos, merev (rigid) nyomtatott áramköröknél. Ebben az esetben azonban a hajlékony alapnak általában speciális polyimid vagy poliészter anyagot használunk, mint „hordozó fóliát”. Ezek vastagsága általában a polyimid esetében 25 és 50 mikron, míg a poliészter anyagok esetében 50 és 15 mikron. A hordozóra felvitt rézréteg vastagsága pedig 18 és 35 mikron között mozog.

Kizárólag a forrpontoknál alkalmazunk ón, ón-ólom és arany bevonatot, hiszen így tudjuk biztosítani az elkészített flexibilis NYÁK lapunk rugalmasságát.

A flexibilis áramkörök esetében kontúrmegmunkálásra is van lehetőségünk lézeres kivágással.

PET alapanyagon, vezető pasztával kialakított nyomtatott áramkör (flexibilis NYÁK)

A rézfóliával bevont flexibilis nyomtatott áramkörök mellett lehetőségünk van a vékony PET alapon egy speciális vezető pasztával ellátott kiváló NYÁK lap elkészítésére is.

Ezt a típusú flexibilis áramkört elsősorban az előlapfóliák, nyomógomb fóliák gyártásánál használjuk. Ilyen esetekben a hőstabil alap PET fóliára egy speciális szitázási eljárással visszük fel a vezető réteget, majd a megfelelő hőmérsékleten hőkezeljük (beégetjük).

Természetesen ilyen flexibilis lapokra is kialakíthatóak áramkörök, melyek alkotóelemeit szintén speciális vezető-ragasztó pasztával rögzítjük.

Milyen tervek, információk megadására lesz szükség:

Gerber file

(pl. RS274-X)

NC fúrófájl

(pl. Excellon, S&M 1000 és 3000)

Alapanyagra és bevonatra vonatkozó információ

(rézvastagság, alapanyag, bevonat)

IV. Merev-flexibilis nyomtatott áramkörök

A merev-flexibilis (ún. rigid-flex) nyomtatott áramkörök (NYÁK), ahogyan a nevük is mutatja, egy speciális kombinációi a merev és a flexibilis NYÁK lapoknak. Ezen rigid és flex rétegek fémezett furatokon és viákon keresztül kapcsolódnak egymáshoz.

Mivel így ténylegesen egy több rétegből álló nyomtatott áramkörről van szó, így a tervezés, gyártás előkészítés és maga a gyártás során is a többrétegű nyomtatott áramkörök esetében fontos szempontokat vesszük figyelembe. Ennek megfelelően rétegenkénti Gerber file-okra, fúró file-okra lesz szükségünk. Emellett fontos, hogy a terveken jelezve legyenek, hogy melyek a merev (rigid) és melyek a flexibilis (flex) rétegek. A pontos rétegfelépítés (stack-up) mellett a rétegsorrendet, a felhasznált anyagok típusát, vastagságát, valamint a kész NYÁK vastagságát is szükséges feltüntetni.

Ha szeretne egy konkrét példát is látni a merev-flexibilis nyomtatott áramkörök készítésére, akkor:

43766801_2391265784223103_260999252702920704_n

Milyen tervek, információk megadására lesz szükség:

Gerber file

(pl. RS274-X)

NC fúrófájl

(pl. Excellon, S&M 1000 és 3000)

Rétegfelépítést jelző információk

(sorrend, felhasznált anyag, vastagság)

Profi kezekben

Nyomtatott áramkör tervezése és gyártása 5+1 lépése

Ha ön is profi kezekben szeretné tudni egyedi nyomtatott áramköreinek tervezését, gyártását és tesztelését, akkor bízza csapatunk szakértelmére!
100% egyedi igényei alapján elkészített merev, flexibilis, merev-flexibilis, egy, két vagy többrétegű nyomtatott áramköreit akár 24 órán belül elkészítjük önnek.

01.
Kapcsolatfelvétel

Írjon nekünk kapcsolati űrlapunk segítségével, e-mailben, vagy hívjon bennünket telefonon! Kollégáink az űrlap elküldése után, vagy az email beérkezéséhez képest 1-3 órával visszahívják önt, hogy egyeztetni tudjunk minden fontos részletet egyedi nyomtatott áramköreinek (NYÁK) gyártásához.

02.
Dokumentáció átvizsgálása

Kollégáink segítenek gyárthatóvá tenni az ön számára leginkább megfelelő 100% egyedi igényekre szabott nyomtatott áramkörének minden részletét.

03.
A gyártás előkészítés

Gyártáselőkészítő csapatunk kiemelt szakmai tudásukkal, illetve az innovatív CAM350 gyártáselőkészítő rendszer segítségével készíti elő a kapott tervet (Gerber file-okat) a gyártás megkezdéséhez. Ilyenkor minden felmerülő igényt, speciális kérést megvalósítanak.

04.
Nyomtatott áramkör gyártása

Kiemelt minőségű alapanyagainknak, modern, innovatív gépeinknek és szakértő csapatunknak hála a NYÁK gyártás folyamata gyorsan, gördülékenyen és professzionális körülmények között zajlik (az AuterInfo gyártásellenőrzési rendszer segítségével).

05.
Tesztelés, ellenőrzés

Az általunk készített nyomtatott áramkörök (NYÁK lapok) minőségében nem ismerünk kompromisszumot. Innovatív ATG A2 és A3 repülőtűs tesztelő gépeinknek hála biztosra tudunk menni az elkészült NYÁK lapok minőségében.

+1
Átvétel vagy házhozszállítás

Nyomtatott áramköreinket akár 24-48 órán belül el tudjuk készíteni önnek. Ezután személyesen átveheti nálunk, vagy kérheti a biztonságos házhoz szállítás lehetőségét is.

Miért érdemes nálunk készíttetnie nyomtatott áramkörét?

Ma már számos sajnos gyakran megbízhatatlan forrásból tudja megrendelni nyomtatott áramkörét. Ezek a források sok esetben nem a minőségre helyezik a hangsúlyt a mennyiséggel szemben, ráadásul a nagy távolság miatt akár heteket is szükséges rá várnia (még akkor is, ha magyarországi disztribútoron keresztül rendeli meg), mielőtt megérkezik a rendelt NYÁK lap.

Előfordul, hogy az így szerzett NYÁK lapok nem működnek megfelelően, nem felelnek meg a Gerber file-ban átadott elvárásoknak, így végeredményben a hosszú várakozás ellenére sem kapott kész megoldást elektronikai eszközeinek elkészítéséhez.

Kiemelt figyelem

Magyarországi gyártóként mi kiemelt figyelmet szentelünk a nyomtatott áramkörök gyártásához szükséges alapanyagok minőségének.

Első lépéstől az utolsóig

Segítünk a tervezéstől, a gyártás előkészítésén és a gyártáson át egészen a kész NYÁK lapok teszteléséig.

Kifogástalan minőség

Innovatív gyártótechnológiánknak és szakértő csapatunknak hála ön is biztos lehet abban, hogy az általunk készített nyomtatott áramkörök kifogásolhatatlan állapotban vannak.

Akár 24-48 órán belül

Akár már 24-48 órán belül átadjuk önnek egyedi igényeinek megfelelő nyomtatott áramkörét.

Kérjen tőlünk 100% egyedi ajánlatot!

Ahhoz, hogy minél részletesebben fel tudjuk mérni, milyen nyomtatott áramkörre, speciális előlapfóliára, vagy nyomtatott áramkörrel (NYÁK) ellátott fóliatasztatúrára van szüksége, ahhoz első lépésként az alábbi adatok megadásával vegye fel velünk a kapcsolatot! Mi ezután 1-3 órán belül visszajelzünk önnek és egyeztetünk minden további fontos kérdést a gyártáshoz.

Mi történik az ajánlatkérés elküldése után?

Miután kitöltötte és elküldte a fenti adatokat kérdés esetén szakértő munkatársaink egyike 1-3 órán belül felveszi önnel a kapcsolatot a megadott e-mail címen vagy telefonszámon. Kollégánkkal így minden fontos részletet egyeztetni tud ahhoz, hogy 100% személyre szabott ajánlatát el tudjuk készíteni.

Ha bármilyen további kérdése lenne a nyomtatott áramkörök (NYÁK) és előlapfóliák tervezésével, gyártásával vagy tesztelésével kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Gyakran ismételt kérdések (GYIK) a nyomtatott áramkörökkel kapcsolatban

Nem, a kiadott ár EXW ár, nem tartalmazza a szállítási költséget.

Nem, az egy egyszeri költség, később nem építjük be a termék árába sem, hanem egyszer a dokumentáció elkészítésekor, az első rendeléskor kell megfizetni. Utána, ha van módosítás a műszaki tartalomban, akkor ismét meg kell fizetni, a módosításoknak megfelelő arányban.

A megrendelés leadásának napja a 0. nap, azaz két nappal később fogunk elkészülni a leadott sürgős megrendeléssel. Lehetőség szerint a megrendelést és műszaki tartalmat (Gerber fájl) délig kapjuk meg, hogy el tudjuk aznap kezdeni a gyártást. Délután 3-4 órakor érkezett megrendeléseket nem tudjuk még aznap feldolgozni és elindítani a gyártást. A gyártás-előkészítésen ugyanis egy műszakban dolgoznak villamosmérnökeink.

Gerber 274X és Gerber X2 formátumban kérjük és ne felejtse el csatolni a bevonatra, alapanyagra és rézrétegre vonatkozó információt, valamint a nyomtatott áramkör kontúrvonalát tartalmazó layer-t.

Mi is meg tudjuk tervezni, ha kapunk egy kívánt készméretet. Ilyen esetben az általunk használt anyagokkal tervezzük meg a felépítést, az isoStack® Calculator from ISOLA   programja segítésével.

Polyimid és poliester alapanyagot, a polyimid az, ami jól forrasztható, többször javítható. Elérhető 25 és 50 mikronos vastagságban, 18 és 35 mikronos rézbevonattal.

hu_HU